EU liittymät matkapuhelimiin

Marko

Aktiivi
Ylläpitäjä
Liittynyt
11.07.2018
Viestit
89
Seuraavaksi:
Máleme
-592 päivän päästä
Jotain hyötyä EU:stakin - nimittäin kännyköihin saa nykyään liittymiin EU paketteja, jotka helpottaa matkailijan kukkaroa. Nämähän mahdollistaa kivasti netinkin käytön Kreikassa (mikäli verkko toimii siis).

Itselläni on EU paketti ollut heti sen tulosta asti ja Ruotsissa sekä Tallinnassa onkin voinut huoletta käyttää puhelinta samalla tavalla kuin suomessakin. Kreikassa on ainoana rajana ollut oikeastaan käytettävissä olevan datan määrä joka on omassa paketissa rajattu 10 gigaan per kuukausi. Kahden viikon aikana ei tullut tuo raja lähellekkään täyteen, joten huoletta sai käyttää puhelinta hotspottinakin.

Oikeastaan kaikilta kolmelta isolta operaattorilta (DNA, Elisa ja Telia) saat liittymän missä on EU dataa ja EU käyttöä. Paketti missä 100 megainen netti ja sisältää 10 gt/kk EU dataa on kaikilla aika samoissa hinnoissa 25,90-27,90 €/kk (ekat 12kk).

Me bloggaillaan matkastamme päivittäin joten netti on tosi kätevä asia reissussa. Aikaisemmin on hotellin ja kuppiloiden WLANit olleet ahkerassa käytössä, mutta viime vuonna ainakin toimi sen verran hyvin mobiilin kautta niin sai kuvat siirrettyä oikein mainiosti verkkoon. Aikaisempina vuosina on saattanut mennä jopa parikin tuntia, kun on koitettu siirtää kuvia blogijuttuihin. Onpa sitä joskus Google karttojakin tarvittu matkan päällä ja verkon kauttahan se ajantasaisin data taitaa siinäkin latautua.

Kannattaa käydä kyselemässä operaattoreilta hieman tarjouksia näihin.
 

taneli

Jäsen
Liittynyt
15.07.2018
Viestit
16
Meillä on molemmilla ns. EU-liittymät. Käyttömme on perinteistä uutisten lukua, Instagramin päivitystä jne. Tähän tuo 10 GT/kk riittää enemmän kuin hyvin. Musiikkia ja videoita ei tule striimattua. Ne tietysti nostavat datasiirron määrää runsaasti. Ainakin meillä on pärjätty hyvin tällä datan määrällä.
 

Marko

Aktiivi
Ylläpitäjä
Liittynyt
11.07.2018
Viestit
89
Seuraavaksi:
Máleme
-592 päivän päästä
Piti ihan huvikseen katsella jokunen lasku taaksepäin ja tarkastella suomessa tätä datankäyttöä. Vaihtelu on kuussa ihan hirveä: 2-30 gigatavun välillä. Tosin tätä selittää osaksi se, että jossain kuussa pitää koneen käyttää puhelimen wlania enemmän kuin toisessa. Kotona ja töissä puhelin on wlanissa niin ei verkkoa mene ihan niin paljoa.

Löysin vielä viime 2 viikon Kossin matkan laskun jossa oli reilu 2 gigaa mennyt dataa ulkomailla. Viime vuonna taisin kyllä käyttää joitain wlanejakin kun sattui semmoinen mihin pääsi.
 

Ice-Cherry

Jäsen
Liittynyt
13.07.2018
Viestit
42
Seuraavaksi:
Maleme, Kreeta
-592 päivän päästä
Minulla puhelimen dataa kuluu eniten varmaan Instagramiin, Hesariin ja Spotifyn. Tosin lataan kyllä musiikit yleensä valmiiksi offline listoiksi, niin hirveästi ei mene siihen dataa. On kyllä ollut todella käteviä nämä EU-liittymät, ei ole enää riippuvainen tavernojen ja baarien välillä surkeistakin verkoista ja puhelimella voi myös soittaa ja vastata ilman, että kotona odottaisi jättilasku.
 

Jäseniä paikalla

Yhtään jäsentä ei ole paikalla tällä hetkellä.

Tilastot

Viestiketjut
77
Viestit
210
Jäsenet
66
Uusin jäsen
zooklist
Ylös