Lomabudjetti

Marko

Aktiivi
Ylläpitäjä
Liittynyt
11.07.2018
Viestit
89
Seuraavaksi:
Máleme
-592 päivän päästä
Puhutaan hieman rahasta ja tarkemmin lomabudjetista. Olisi mielenkiintoinen tietää millaisella summalla muut on liikenteessä.

Me tehdään oikeastaan pääsääntöisesti 2 viikon matkoja Kreikkaan, joten on kertynyt kokemusta siitä millä rahalla ollaan pärjätty vallan mainiosti. Jaankin tässä suoraan summat millä mennään!

Hieman taustaa meidän normaalista päivästä ensin. Lähinnä mihin sitä rahaa normaalin lomapäivän aikana menee.
  • Päivä alkaa tietty aamupalalla ja nyt on viime reissulla ja tulevalla maksettu aamupala, mutta usein ollut myös itse tehtyä aamupalaa.
  • Rannalle yleensä mennään, joten rantapedit + juomat (vettä ja limua yleensä) tulee sitten siihen.
  • Rannalta lompsitaan lounaan suuntaan ja yleensä jotain pastaa/salaattia/pizzaa/burgeria/pitaa mitä milloinkin (ehkä se päivän eka alkoholillinen juoma siideri/olut/viiniä)
  • Lounaalta saatetaan piipahtaa kaupassa, jos huoneen juomavarannot (vesi/limu/alkoholi) on tyhjentynyt niin täytetään niitä sekä hedelmiä ja ehkä naposteltavaa
  • Tässä välissä on yleensä sellainen blogipostauksen mittainen luova tauko, jolloin päivitellään blogia joko hotellilla tai sitten jossain kuppilassa
  • Blogihommat tehty niin lähdetään yleensä istuskelemaan joko jonnekkin kahvilaan/"baariin" nautiskelemaan ouzoa/viiniä/olutta/siideriä tai mitä milloinkin tekee mieli
  • Tästä yleensä ei kipitetä enää huoneeseen vaan lähdetään iltaruoan kimppuun
  • Iltaruoan jälkeen ehkä (jos jaksaa) yömyssyt ja nukkumaan
Tuo on aika perussettiä meillä. Tietty joskus retkeillään ja vuokrataan autoja tai jotain muuta.

Sitten siihen rahaan. Ollaan varattu rahaa seuraavasti:
Iltaruoka: 40€/ilta eli yhteensä 560€
Marko: 40€/päivä eli yhteensä 560€
Outi: 40€/päivä eli yhteensä 560€

Ollaan haluttu iltaruoka eriyttää omaksi sillä näin ainakin illalla syö hyvin. Olikohan Santorini milloin meni tuo 40€ melkein joka ilta. Kossilla jäi yleensä hyvin ylikin tuosta.
Samoin molemmille on omat varannot jos sattuu, että esim toinen ryöstetään tai vastaavaa. Päivittäin ei tuo koko summa kulje mukana vaan yleensä hotellin kassakaapissa tai lukitussa laukussa.

Tuossahan on yhteensä tähän mennessä 1680€.
Tuon lisäksi lähtee mukaan noin 320 € josta lohkaistaan ilmastointiin, hotelliveroon, autonvuokraan retkiin.

Eli mukaan lähtee käteistä noin 2000€. Käteistä siksi, koska sitä on helppo hallita ja ei tartte korttia antaa minnekkään takahuoneeseen ja se käy jokapaikassa. Näin ei tartte huolehtia toimiiko nostomaatitkaan.
Tietty käteistä voi nostaa joskus reissun päältä tai sitten korttia höylätä mutta harvemmin sitä tarvitsee.

Vaikka on omilla ns. omat rahat niin silti maksellaan ristiin rastiin sillä yhteisiä rahoja noi nyt on, mutta jaettu ihan hallittavuuden kannalta erilleen.

Jos ja kun reissusta jää rahaa yli niin niitä "tuhlataan" sitten tuliaisiin lentokentältä tai onpa joku vuosi ostettu lakanoita sänkyyn tai muuta yleishyödyllistä.

Mitenkäs muilla?
 

Piipa

Jäsen
Liittynyt
21.07.2018
Viestit
9
Seuraavaksi:
Zakynthos Argassi
-701 päivän päästä
Olemme melko samoilla linjoilla Kreikan kuluissa. Yksittäinen isoin kustannus on ehkä juuri auton vuokraus, kun tarvitsemme aina automaattivaihteisen ajopelin ja hieman isomman. Mutta usein jää vielä jäljelle euroja. Tänä vuonna Zakynthosilla viikossa kului yhteensä n. 800 €. Joten taas säästämään. Olemme huomanneet, että rahaa kuluu melkein saman verran joka kerta, olemmekohan tapoihimme kangistuneita😁.
 

Marko

Aktiivi
Ylläpitäjä
Liittynyt
11.07.2018
Viestit
89
Seuraavaksi:
Máleme
-592 päivän päästä
Olemme huomanneet, että rahaa kuluu melkein saman verran joka kerta, olemmekohan tapoihimme kangistuneita😁.
Sama meillä! Tuolla budjetilla on pärjätty niin kalliimmalla saarilla kuten Santorini ja edullisimmilla myös.

Joskus jää käteen rahaa ja se käytetään johonkin ns. fiksumpaan hankintaan.

Viikon Kreikan matkoja emme harrasta enää (toivottavasti). Kaava tosin olisi varmaan sama eli 120€/päivä yhteensä ja ekstraa päälle muihin kuluihin.
 

Jäseniä paikalla

Yhtään jäsentä ei ole paikalla tällä hetkellä.

Tilastot

Viestiketjut
77
Viestit
210
Jäsenet
66
Uusin jäsen
zooklist
Ylös