Peloponnesos

taneli

Jäsen
Liittynyt
15.07.2018
Viestit
16
Kovin vähän käydään keskustelua Peloponnesoksesta, vaikka siellä on paljon nähtävää. Osasyynä taitaa olla se, että tällä hetkellä ei Suomesta taideta tehdä valmismatkoja Peloponnesokselle. Avataan tänne oma ketju Peloponnesokselle ja katsotaan onko muita siellä vierailleita.

Me olemme noin viikon kuluttua lähdössä viikoksi kiertämään Peloponnesosta. Tosin ensimmäiseksi yöksi majoitumme Hotel Avraan Rafinan sataman kupeeseen. Sitä ja sen aamiaista on kovastikin kehuttu. Saa nähdä miten meidän majoittumisemme onnistuu. Rafinasta lähdemme kohti Peloponnesosta ja Monemvasiaa. Tiedossa onkin melkoinen ajorupeama. Google Mapsin mukaan noin neljä tuntia! Ainakin netistä löytyneiden kuvien mukaan on kuitenkin vierailemisen arvoinen paikka. Katsotaan sitten mihin suuntaan Peloponnesoksella matkamme jatkuu...

Aina sattuu jotakin kommelluksia matkoihin. Tällä kertaa ne toivottavasti jäävät tähän. Meillä oli lentojen kanssa pientä säätöä, kun Aegean Airlines ilmoitti peruuttavansa keskiviikon lennot Ateenaan. Jäljelle jäivät vain maanantain ja perjantain lennot. Lomat olivat jo sovittuna, joten isoja muutoksia lentopäiviin ei voitu tehdä. Ko. viikolla Aegeanin lennot olisivat olleet huomattavasti kalliimpia, kuin alkuperäiset tarjouslentomme. Päädyimmekin taas Norwegianin siiville, jonka lennot olivat edullisemmat ja lähtöpäiväkin vaihtui vain päivää aikaisemmaksi.
 

Marko

Aktiivi
Ylläpitäjä
Liittynyt
11.07.2018
Viestit
89
Seuraavaksi:
Máleme
-592 päivän päästä
@taneli kerrothan kokemuksia sitten! Pakko sanoa että itse en ole tätä tutkinut juurikaan.

Jos on muuten matkablogia niin käy se toki lisäämässä tuonne Matkablogit alueelle! Foorumillakin voi pitää "matkablogia": Matkapäiväkirjat ja -kertomukset

Mahtavaa matkaa ja toivotaan ettei isompia kommelluksia satu!

Ai niin onkos me @Ice-Cherry tätä katsottu 😀
 

Ice-Cherry

Jäsen
Liittynyt
13.07.2018
Viestit
42
Seuraavaksi:
Maleme, Kreeta
-592 päivän päästä
Peloponnesos vaikuttaa ihanalle! Mielellään @taneli kuulisin sinulta lisää tästä matkasta. Alkaa olla itsellä jo sellainen ongelma, että ihania paikkoja on ollut niin monta, että niihin haluaisi takaisin, mutta myös niin monta paikkaa on kokematta, että niihinkin pitäisi päästä. Kunpa voisi viettää koko kesän Kreikassa, niin ehtisi nähdä enemmän.
 

taneli

Jäsen
Liittynyt
15.07.2018
Viestit
16
Jassas ja terkut täältä Peloponnesokselta!

Eilen siirryttiin Ateenan kupeesta Rafinasta tänne Monemvasiaan peloponnesoksella. Aikamoinen olikin siirtymätaival, pisin mitä meidän kreikan reissuilla olkaan aiemmin ollut, matkaa keertyi noin 350 km. Pääasiassa ajettiin moottoritietä, jolloin matka taittui parhaiten. Aamulla Rafinassa taivas oli pilvessä ja muutama pisarakin tuli alas. Matkan myötä taivas muuttui aurinkoiseksi, kunnes taas iltapäivällä Monemvasiaan saavuttaessa se oli pilvessä. Päivisin on ollut mukavan kesäisiä lämpötiloja, mutta eilen illalla ei villatakkikaan ollut liikaa, sen verran tuulikin kävi.

Tänään lähdettiin tutustumaan Monemvasian muinaisessa linnoituksessa olevaan kaupunkiin ja sen kapeisiin kujiin. Kovasti ovat entisöineet rakennuksia ja siellä olikin enemmän hotelleja kuin ravintoloita tai matkamuistoliikkeitä. Kaupunki itsessään oli melko pieni ja muutamassa tunnissa kujat on kierretty, ellei päätä kivuta aivan "vuoren" laelle vanhaan linnoitukseen. Me emme sinne asti menneet, sen verran hurjalta näytti polku ja korkeuserot.

Huomenna etelaisen Peloponnesoksen kierroksemme jatkuu siirtymisellä Peloponnesoksen lounaiskolkkaan Pylosiin. Taas on luvassa noin 250 km siirtymätaival. No, ei saa valittaa autossa istumista, koska itse on tullut reitti suunniteltua :)
 

taneli

Jäsen
Liittynyt
15.07.2018
Viestit
16
Moi taas,
Vähän lisäystä edelliseen postaukseen. Muutama kuva. Eilen pysähdyttiin ikuistamassa Korintin kanava. Sattumalta myös muutama turistialus kulki kanavassa. Loput kuvat ovatkin täältä Monemvasiasta.

Näytä albumi 3
 

Marko

Aktiivi
Ylläpitäjä
Liittynyt
11.07.2018
Viestit
89
Seuraavaksi:
Máleme
-592 päivän päästä
Kyllähän tuollakin ajan saisi kulumaan. Hieman viiniä ja hyvää ruokaa niin siinähän se menee. :D
Kukahan rahoittaisi joka kuukausi pari viikkoa Kreikassa...

Autossa taitaa olla onneksi ilmastointi nykyään vai miten lämmintä siellä on tähän aikaan vuodesta? Mainitsit, että vaihtelee jonkin verran vielä mutta vuodenaikaan nähden taitaa olla ns. normaalia.
 
Liittynyt
20.07.2018
Viestit
14
Olen ilmeisesti aikoinaan mennyt Korintinkanavan yli junalla. Tästä matkasta on yli 20 vuotta aikaa. Reissussa muun porukan mukana. Silloin ei vielä tullut tutustuttua yhtään mihin sitä ollaan menossa. Nettikin oli kohtalaisen uusi juttu silloin. Minulle eka varsinainen ulkomaanreissu, mutta käsittääkseni muutkaan 10 henkeä jotka liikkeellä oli eivät olleet kuulleetkaan koko kanavasta. Ohi olisi varmaan mennyt, jossei olisi paikalliset viisanneet turisteille, että katsokaan ulos ikkunasta. Tästä reissusta varmaan jäi ikuinen rakkaus Kreikkaan.
 

taneli

Jäsen
Liittynyt
15.07.2018
Viestit
16
Tänään oli taas vuorossa paikan vaihto. Peloponnesoksen kaakkoiskolkalta lounaisnurkkaan. Matka meni mukavasti, joskin ajoaikaa kului noin 5 tuntia. Tällä kertaa ei ollut moottoriteitä käytettävissä, mutta hyvin näki paikallisen touhun. Jännää miten viljeltävät lajikkeetkin vaihtuvat. Monemvasian lähialueella kasvatetaan isoilla plantaaseilla sitruksia, kun taas täällä Kalamatan lähellä oliivit kasvavat. No Kalamata-oliivit ovat kotoakin tuttuja. Majapaikkamme on Pyloysin rantakaupunki. Vielä ei olla ehditty tutustumaan oikeastaan vain lounaan merkeissä. Ensivaikutelma on hyvä. Joskin hintataso näyttää olevan korkeampi kuin Monemvasiassa.

Kyllä täällä tosiaan saisi aikaa kulumaan vaikka kuinka paljon. Kiinnostavia kohteita riittää.

Kyllä nykyään taitaa kaikissa autoissa olla ilmastointi vakiona. Vaikka näillä noin +20...+24 asteen keleillä se ei vielä ole aivan välttämätön. Tosin mukava. Illat ovat, ainakin tällä viikolla olleet, senverran koleita, että ilman pitkiä lahkeita, neuleita ja tuulenpitävää takkia ei oiken pärjää. Tosin ensi viikon alkuun on jo luvattu kesäisempiä kelejä myös iltoihin.
 

taneli

Jäsen
Liittynyt
15.07.2018
Viestit
16
Terkkuja taas Peloponnesokselta ja Pylosista!

Tänään on tutustuttu Pylosin kaupunkiin ja sen lähialueeseen. No, taitaa lähialueen ympyränsäde olla noin 30 km. Mukava yllätyskin tuli tälle päivälle. Nimittäin 18.5.2019 on Euroopan museopäivä ja kaikkiin museoihin on ilmainen sisäänpääsy. Kävimmekin Pylosin vanhassa linnoituksessa ja sen kolmessa museossa. Tästä innostuttiin ja vierailtiin vielä läheisen Methonin kaupungin linnoituksessa.

Emme ole aiemmin matkustaneet Kreikkaan näin toukokuun alussa ja huomaakin kuinka vihreää luonnossa vielä on. Samoin luonnonvaraiset kukat kukkivat komeasti.

Lisäsin matkan albumiin muutaman uuden kuvan.
 

Jäseniä paikalla

Yhtään jäsentä ei ole paikalla tällä hetkellä.

Tilastot

Viestiketjut
77
Viestit
210
Jäsenet
66
Uusin jäsen
zooklist
Ylös