Pserimos

Helppa

Uusi jäsen
Liittynyt
07.09.2018
Viestit
3
Seuraavaksi:
Pserimos 5/2019
Olimme toukokuun lopulla kaksi viikkoa paratiisimaisella Pserimoksen saarella. Matka oli Apollon järjestämä ja lento oli Kosille. Meidät vietiin laivaan, jolla ei mennyt muita turisteja saarelle kuin me ja perillä laiturilla odotti hotellin henkilökuntaa ja vei meidät autolla perille. Saari on todella pieni; 14 neliökilometriä, siellä asuu vakituisesta vain neljä perhettä. Vain yksi hotelli ja muutamia vuokrattavia huoneistoja. Hotelli oli 2014 rakennettu ja se koostuu erillisistä kivitaloista. Kukin huoneisto on nimetty yrttien mukaan. Saimme Spearmint -huoneen, josta oli näköala merelle. Siisti, reilunkokoinen ja toimiva huone keittiöllä, iso jääkaappi, hella, uuni, leivänpaahdin ja toastintekokone ja mitähän muutakin sieltä löytyi...
Saarella ei ole varsinaisesti teitä, joten ei myöskään liikennettä. Ihana rauha. Päivittäin seurasimme hotellin viereisellä niityllä pikkukilin seikkailuja, kun se välillä eksyi äidistään ja huuteli aikansa, jotta pääsi takaisin äidin nisälle.
Tavernoja oli neljä-viisi, vanhan mummon pitämä "kauppa" josta kyllä sai aamiaistarpeet ja pari äärettömän ystävällistä sekatavarakauppiasta, joilta sai ostaa viinit ja oluet yms virvokkeet. Toki tavernatkin myivät viinipullon mukaan, jos sellaisesta halusi parvekkeellaan nauttia.
Olimme toukokuun viimeisellä viikolla saaren ainoat turistit, jos ei lasketa satunnaisia purjehtijoita, jotka parkkeerasivat yön yli saaren edustalle ja kävivät dinnerillä. Tosin joka päivä saarelle tuli klo 11.00 viisi laivalastillista meriretkeläisiä, jotka valloittivat aution hiekkarannan pariksi tunniksi ja sitten häipyivät kuin taikaiskusta. Sama rumban vielä klo 15.00. Oli hassu tunne, kun ensin makoilimme rannalla ihan keskenämme ja nautimme rauhasta ja yhtäkkiä ranta oli täynnä peppuselfien ottajia.... kauniimpia maisemia olisi kyllä ollut kuvattavana ihan kohteesta, mutta tätä se nykyaika taitaa olla. Tärkeämpää on katsella tuhatta kuvaa omasta pärstästä tai pepusta kuin paikasta, jossa on käynyt.... huoh. Toisella viikolla hotelliin tuli sitten meidän lisäksemme yksi ruotsalaisperhe. ;-)
No, joka tapauksessa, me etsimme aina pieniä rauhallisia paratiisipaikkoja ja tässä oli nyt top ykköseksi singahtanut saari. Tilos ja Leros ovat tähän mennessä olleet pienuutensa ja rauhallisuutensa vuoksi top-saaria, mutta tämä se vasta pieni paikka tosiaan oli. Ihmiset ottivat meidät hellään huomaansa, ystävällisyys ja aitous oli suorastaan liikuttavaa. Pitkiä keskusteluja tavernan omistajan kanssa iltaisin käytyämme meistä tuli jo ihan hyvät tutut. Ja hotellin ykkösnainen lupasi järjestää meille huoneen ensi vuodeksikin, vaikka mikään matkatoimisto ei tekisikään sinne matkoja.
Apollon ensi kesän luettelosta tämä kohde on tosiaan nyt jäänyt pois, ellei tule sitten vähän myöhemmässä vaiheessa. Harmittavaa, ettei "kokeilu" kestänyt kuin yhden kesän. Mutta onneksi Kosille menee lentoja niin, että perille päästään joka tapauksessa.
Ranta oli pehmeää hiekkaa, siihen oli muutama askel hotellin pihalta ja vesi matalaa pitkälle. Aurinkopetejä ei rannalla ollut, mutta me kannoimme aina välillä parvekkeeltamme tuolit mukaan, luvan kanssa tietenkin. Hotellilla oli edelliskesänä rakennettu tyylikäs uima-allasalue, jota välillä käytimme, mutta koska tykkäämme enemmän olla meren äärellä, niin yleensä hotellia valitessa altaan olemassaolo ei meille ole ollenkaan tärkeä juttu.
Tämä on siis paikka, jota en suosittele sellaisille, jotka etsivät tekemistä, kokemista, paikkoja käydä ja muita turisteja paikalle, mutta jos yhtään tuntuu, että samanlainen rauhan tyyssijan etsintä kiinnostaa, voin täydestä sydämestä suositella tätä paikkaa. Melkein toisaalta tekisi mieli olla ihan hiljaa, että se pysyisikin vain "meidän" paikkana :)
 

Jäseniä paikalla

Yhtään jäsentä ei ole paikalla tällä hetkellä.

Tilastot

Viestiketjut
77
Viestit
210
Jäsenet
66
Uusin jäsen
zooklist
Ylös