Zakynthos 22.-29.5.2019

Piipa

Jäsen
Liittynyt
21.07.2018
Viestit
9
Seuraavaksi:
Zakynthos Argassi
-701 päivän päästä
Tässä pieni matkakeromus Argassin kylästä Zakynthosin saarelta:
Aurinkomatkojen messutarjouksen yllyttäminä varasimme reissun meille ennen tuntemattomalle saarelle. Monen Kreetanmatkan jälkeen oli kiva vaihtaa kohdetta.
Lento lähti aamuvarhaisella, joten lentoasemalla oli todella hiljaista. Matkaväsymystään nukkuvia oli penkeillä, oikein mikään paikka ei ollut auki. Oli hyvä, että kenttävirkailijalla oli aikaa neuvoa, miten automaatilta saa laukkutunnisteet ja miten ne lähetetään matkaan. Checkinnin olin tehnyt jo kotikoneella.

Oli yllätys, että saimme ruhtinaallisesti istua kahdestaan penkkirivillämme, tätä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin. Kone tuli perille ajoissa ja tavarat saatiin pikavauhtia tyhjällä kentällä. Olimme varanneet kuljetuksen ja puolessa tunnissa olimme jo kirjautumassa hotelliin. Asuimme Windmill Studios- huoneistohotellissa. Ikävä kyllä jouduimme yli vuorokauden valvoneina vielä odottamaan huoneemme siivousta melkein kolme tuntia, ihan liian kauan! Niinpä ekana päivänä katseltiin lähitienoot ja varattiin auto kahdeksi päiväksi sekä veneretki. Hotellin allasbaarissa söimme hyvin kleftikoa ja stifadoa.

Toisena päivänä jatkoimme tutkimista jalkaisin, mutta puolison juuri ennen matkaa sattunut polvihaaveri lyhensi näitä kävelyitä. Itse kiertelin enemmän lähititienoita.

Vuora-autolla, automaattivaihteinen Seat Ibiza (100€ 2vrk), huristelimme ympäriinsä . Suositeltava paikka on Keri Lighthouse Restaurant, josta on hulppeat näköalat. Ajelu mutkaisilla, mutta hyväkuntoisilla teillä sujui mainiosti, vain kylien kohdalla tie kapeni yhden auton levyiseksi, joten kohtaamiset olivat aika täpäriä. Puhelimen Maps-navigaattori toimi loistavasti ja ohjasi suomen kielellä oikeisiin paikkoihin. Ajoimme myös Ship Wreck- rannan yläpuolelle nähtävyyspaikkaan. Tämä kuuluisa hylkyranta oli ihan tyhjä vielä tuolloin. Täytyty sanoa että paljon olisi jäänyt näkemättä ja kokematta, jos olisi vain köllötellyt hotellin altaalla.

Caretta- merikilpikonnaretkelle keikuimme täpötäydessä pienessä paatissa, joka oli ikävän meluisa ja pakokaasua puhkuva. Jotenkin tuntui ikävältä miten monta venettä piiritti pientä aluetta, jossa näitä ihanuuksia uiskenteli. Pari kertaa näin, miten kookas pää nousi vedestä haukkaamaan happea. Hienoja eläimiä ovat. Veneilimme myös Kerin sinisiä luolia ihailemaan. Näky oli henkeä salpaavan kaunis. Jotkut uskaltautuivat uimaan kylmään veteen. Hrrr!

Zanten isompi kaupunki on lyhyen matkan päässä, kannattaa käydä. Kaupunki oli vilkas ja siellä oli ostosmahdollisuuksia niitä halajaville.

Kaiken kaikkiaan reissu oli hyvä. Zakynthosin saarta on nyt nähty monesta vinkkelistä riittävästi, niin ehkä sinne ei välttämättä palaa ihan heti.
Ai niin, ihmeellistä kyllä, allaspetejä ei kukaan varaillut pyyhkeillä!!! Ja kaikki käyttämäni vessat olivat moitteettoman siistejä!
 

Jäseniä paikalla

Yhtään jäsentä ei ole paikalla tällä hetkellä.

Tilastot

Viestiketjut
77
Viestit
210
Jäsenet
66
Uusin jäsen
zooklist
Ylös